BLOG 193: Kerstpioniers!

Eind jaren zestig zijn mijn grootouders als pioniers verhuisd. Met hun kinderen, mijn ouders, vanuit Zeeland en Slagharen naar de Flevopolder. Beide een nieuwe boerderij, op nieuw land. Een nieuw leven. Opdat het daar door hard werken beter zou worden voor de generaties na hen. Dat hebben ze mijn ouders geleerd en ik van hen. En het werkt! Lees maar

Mijn generatie heeft het beter dan ooit tevoren en ik ben mijn ouders en grootouders daar enorm dankbaar voor. Ik zie de beelden van elders in de wereld en besef me wij in een heel bijzonder land leven in een heel bijzondere tijd. En dat wil ik ook voor mijn kinderen. Ik wil dat de generatie na ons het nog beter heeft dan wij. En daarvoor ben ik raadslid bij de VVD geworden.

Onze gemeente is de mooiste van Nederland. Groen, rustig, relatief veilig. En toch is er ook in onze gemeente onrust. Over veiligheid op straat, over je baan of over wat er gaat gebeuren met het gebouw of de grond naast je. Over het uitblijven van reacties op klachten over groen of over afval of over onrust en slechte communicatie tussen gemeente en inwoners. Wantrouwen en onzekerheid.

Ik luister veel naar inwoners en dan hoor ik vooral dat mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn. Onze inwoners horen de belofte op de diverse inspreekavonden en lezen de verkiezingsprogramma’s maar geloven niet meer dat het ook echt gaat gebeuren. De gemeente is en blijft toch een onbereikbaar afstandelijk instituut. En dat moet anders.

Daarom ben ik lid van de VVD. Omdat onze partij uitgaat van vertrouwen. Een stem op de VVD is niet alleen voor de komende verkiezingen belangrijk maar juist ook daarna. En om dat te bestendigen heeft de VVD in Lochem een waarborg bedacht. Inwoners krijgen met de VVD bepaalpas de zekerheid dat ze niet alleen invloed hebben met hun stem op 21 maart maar ook daarna. Direct invloed op raadsleden. Omdat we daarmee samen kunnen werken aan onze toekomst. Op het gebied van veiligheid, milieu, zorg, onze buurten en straten. Het is jouw gemeente Lochem en het zijn jouw kinderen die daar in leven. Nu en straks.

Een mooiere kerstwens kan ik me niet voorstellen. Samen met inwoners echt werken aan onze toekomst. Als pioniers voor onze kinderen. Dat geeft hoop. Daar heb ik vertrouwen in. D’r an!

Erik Haverkort, vader van twee