BLOG 202: Mijn doen!

Politiek gaat om mensen. Het gaat om motivatie en motiveren. Om energie, belangen en om onze toekomst. En daar dan invloed op hebben. Na bijna vijf jaar actief in die Lochemse politiek schrijf ik in dit blog op waarom ik dat zo belangrijk vind. Mijn motivatie, mijn drive, mijn doen!

Eind jaren zestig van de vorige eeuw vertrokken mijn grootouders uit Biervliet, Zeeuws-Vlaanderen respectievelijk Slagharen, Overijssel naar de toen net drooggelegde Flevopolder. Ze verkochten hun boerderij om daar als pioniers een nieuw boerenbedrijf en een nieuw leven te beginnen. Mijn ouders, toen tegen de twintig hebben elkaar in een piepjong Dronten ontmoet en in ‘72 ben ik geboren.

Ik ben door hen opgevoed vanuit de eerlijke overtuiging dat hard werken en kansen pakken de beste manier is om je leven vorm te geven. Mijn grootouders zeurden niet, mijn ouders staan positief in het leven, delen wat ze over hebben en zo wil ik ook leven. Ik ben er trots op dat mijn beide grootmoeders nog leven en dat zij mogen meemaken dat ons land tot één van de meest veilige en welvarende landen van de wereld behoort. Ik ben hen daar dankbaar voor en wil ervoor zorgen dat ook mijn kinderen in een land kunnen leven dat liefst nog veiliger en welvarender is dan nu.

Vanuit die overtuiging ben ik vijf jaar terug actief politicus geworden. Als Lochems raadslid heb ik mogen ervaren hoe ongelooflijk veelzijdig onze maatschappij is. Als ondernemer ervaar ik dat hard werken, kansen pakken, beheerst risico’s nemen en continue verbeteren werkt. Ik merk ook dat er nog veel verbeterpotentieel is en dat ik als raadslid daar veel invloed op heb. Zeker daar waar ik samen met collega’s en inwoners de krachten heb kunnen bundelen, zijn de afgelopen jaren mooie resultaten geboekt. En daar wil ik mee door! Met een fantastische VVD fractie na 21 maart! Gewoon nog weer vier jaar d’ran! Omdat het echt kan!

Afgelopen januari overleed mijn grootvader op 97-jarige leeftijd. Met hem stierf een pionier, een hardwerkend overtuigd liberaal en een lieve man. Ik hoop dat ik ooit met dezelfde trots en voldoening kan terugkijken op mijn leven zoals hij dat kan. De energie en de mentaliteit die ik van hem heb meegekregen zet ik van harte in om mijn kinderen tegen die tijd even zozeer trots te laten zijn. Trots op dat wat we nu in gang kunnen zetten in Lochem. Daarom meedoen, mijn meedoen, jouw meedoen. Doen!

Erik Haverkort, lijsttrekker