BLOG 203: Kies voor Doen!

Aanstaande maandag is de laatste officiële raadsvergadering van deze periode. Gezien de agenda zal het wel een latertje worden maar het is natuurlijk ook tijd om de balans op te maken van vier jaar oppositie. Onze conclusie? Stem 21 maart VVD omdat het hoogtijd wordt dat er wat anders wordt gedaan. Kies voor doen!

Voorbeeld 1. Duurzaamheid.

Na vier jaar de mond vol heeft D66 in dit college geen enkel resultaat kunnen bereiken. Geen invulling gegeven aan de ambities uit de visie op 2030. Geen stap gezet naar een klimaat- of energie neutrale gemeente. Veel te weinig gedaan aan verduurzaming van woningen en bedrijfsgebouwen en geen enkel innovatief project is af. Na vier jaar is er niks, geen plan, geen resultaat en geen duurzaamheid. 

Voorbeeld 2: Werk:

Het CDA heeft net op tijd haar wethouder ingeruild, weggeburgemeesterd. De nieuwe, van buiten, mag de rommel opruimen. Na vier jaar CDA op economie en werkgelegenheid is het aantal mensen met een uitkering gestegen van 350 naar 500 en blijft het aantal banen nogal achter bij de eigen CDA-doelstelling. Waar is dan de energie in gaan zitten? Gedoe is iets anders dan gedaan toch? Wat mensen zullen onthouden zijn de feiten!

Voorbeeld 3: Afval:

Het vorige college heeft diftar ingevoerd. Hoe beter je scheid, hoe minder je betaalt. Dat werkt zo goed dat er nu vuilniswagentjes rondrijden terwijl er nauwelijks containers aan de weg staan. De oplossing van GB? Zelf wegbrengen of de frequentie omlaag… Waarom? De wet zegt ophalen! Doen dus. Als er minder afval is gewoon weer combineren en nascheiden. Of bedenk kleine elektrische vuilniswagentjes. Gebeurt al op heel veel plaatsen. Niemand wil een milieupark voor de deur en niemand wil vier weken met stinkend afval blijven zitten… Anders doen dus!

Voorbeeld 4: Zorg:

D66 heeft heel veel geld gestopt in het krijgen van gelijk in plaats van het organiseren van zorg. Vijfentwintig verloren rechtszaken! Zo onnodig. Morgen weer een zorgdebat. Over advies en toegang. Ook niet af. Gelukkig komen er verkiezingen. Stem 21 maart voor Doen!

Stem VVD! D’ran!

Erik Haverkort, lijsttrekker