BLOG 206: Volle Kracht!

Na een intensieve periode van campagnevoeren heeft afgelopen woensdag de stem van de kiezer geklonken. En hoe! Winst voor Gemeentebelangen, GroenLinks en Meedenken met Lochem! Maar zeker ook winst voor de VVD! Ruim vier zetels, veel meer stemmen dan 2014, de tweede partij in Lochem! Een resultaat om trots op te zijn, volle kracht!

Drieduizendvijfenveertig inwoners van onze gemeente Lochem steunen ons met hun stem. Daar spreek ik namens de fractie onze enorme waardering voor uit. Drieduizendvijfenveertig mensen die kiezen voor doen. Die vertrouwen hebben in onze aanpak en ons verhaal.

Natuurlijk gaan onze felicitaties uit naar de winnaars. Van harte met dit resultaat! Een bijzonder welkom voor Meedenken met Lochem! MML vanaf nu. Nieuw in de gemeenteraad. Succes Lex de Goede! 

Mensen vragen mij de afgelopen dagen veel of ik er liever geen vijf gehad zou hebben. En het eerlijke antwoord is natuurlijk ‘Ja’! En zes ook, of zeven. Hoe meer hoe beter, maar ik ben heel blij en trots met vier. De grootste landelijke partij in Lochem, erkenning voor ons verhaal en ons harde werk de afgelopen jaren. Ons verhaal over veiligheid in onze kernen en het mooie buitengebied, ons verhaal over werk, banen, bedrijvigheid, de kwaliteit van wegen, groen, gras, bomen, verkeersborden en bovenal: ons verhaal over de kracht van Lochem!

Inwoners mogen de komende periode rekenen op ons. Natuurlijk zullen we compromissen moeten sluiten, op welke manier de raad komende maanden gaat samenwerken dan ook, maar één ding staat als een paal boven water! Onze raadsleden staan voor u klaar. Een luisterend oor, een bezoekje, een gesprek. Soms om toe te lichten waarom besluiten zijn zoals ze zijn, maar vooral om samen onze mooie gemeente nog mooier te maken. Eric-Jan, Karin, Ria en ik. Omdat het kan. Omdat u dat wil!

Drieduizendvijfenveertig keer heeft u ons verhaal vertrouwen gegeven. Dat waarderen we enorm, dat maakt ons dankbaar maar bovenal geeft het de energie om de komende vier jaar samen te werken aan jouw gemeente Lochem! Volle kracht! D’r an!

Erik Haverkort, fractievoorzitter